Anden plads generelt til Jan Østergaard og Mette Rygaard i første afdeling af Danmarksmesterskabet i regularity rally – SONAX DASU Classic 2024.

Vejret var fint, så både de klassiske biler og cykelrytterne var kommet ud i det gode vejr.

Det var dog langt fra alle vandpytter der var fordampet.

Den 6. april blev Skoda Classic med Motorklubben Centrum som arrangør afviklet på Vestfyn med start i Ejby og mål i Røjle nær Middelfart.

 

Der var 38 deltagere på startlisten. HAMK-mandskabet vidste godt at de skulle være skarpe for at klare sig. Der var 42 hemmelige tidskontroller, der skulle rammes så præcis som muligt.

Løbsledelsen havde valg at lægge sværhedsgraden i at ramme de hemmelige kontroller, og ikke fokusere på kortfinter og lignende. Alt i alt et vel tilrettelagt løb.

 

Vi startede dagen med at ramme de første 2 kontroller på 0 sekunder og de næste 2 på 0,1 sekunder i afvigelse. Det var en super start, så hvis vi kunne holde niveauet, vil det blive et resultat i top.

Det store slag skulle stå mellem Lars Hindsgaul/Tage Gejl, som til lejligheden havde lånt en Honda Civic hos Niels Erik Jørgensen, og os, som kørte i vores Porsche 924 Turbo.

Dagen i gennem var vi meget tæt på hinanden, og da vi kom til mål førte vi med 0,1 sekund. Vi kørte et super løb, og lavede stort set ikke fejl.

Nogle af de hemmelige kontroller var placeret forkert, hvilket bevirkede at løbsledelsen slettede dem af beregningen. En af dem blev afgørende, nemlig den 2. hemmelige kontrol hvor vi ramte plet med 0 i straf. Denne kontrol var placeret 920 meter efter byzonen og ikke 1000 meter efter som reglerne beskriver. Det var årsagen til at den blev slettet.


Resultatet blev, i både Sport klassen og generelt, at Lars Hindsgaul / Tage Gejl vandt med 14,80 sekunder i afvigelse og Jan Østergaard / Mette Rygaard blev nr. 2 med 15,40 sekunder i afvigelse. 3 pladsen gik til Brødrene Fasberg med 25,60 sekunder i afvigelse. 

Mette og Jan