Kraftige regnbyger og intens hagl prægede første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, da DIS Rally Yding blev kørt ved Horsens den 20. april.

Med løbsleder Michael Gøttrup i spidsen, havde løbsledelsen for første afdeling af Danmarksmesterskaberne i både Dansk Super Rally og Dansk Super Rally Short, lavet et meget kompakt rally med i alt 8 hastighedsprøver.

Beboerne i både Yding og Såby ved Østbirk fik fornøjelsen af de mange potente biler, som hele eftermiddagen på skift kørte gennem de to byer, som var en del af de otte hastighedsprøver der blev kørt på forskellig vis.

Fra deltagernes side blev løbets kvalitet rost højlydt. Området har nogle af de bedste veje i landet til rallykørsel. De mange bakker og snævre sving gør en rallyprøve rigtigt udfordrende. Når vejret så arter sig som lørdag den 20. april med kraftige regnbyger og intense haglbyger højnes kravene til deltagernes evner bag et rat.

Til gengæld var der problemer med løbets elektroniske tidtagning, som bliver foretaget af udefra kommende aktører. Det betød desværre at tiderne på tre af hastighedsprøverne blev annulleret, så de ikke talte med i det samlede resultat, hvilket gav fordele for nogle af deltagerne, og andre blev forvist til placeringer lidt længere nede i rækkerne.

Heldigvis var løbet, trods vejret, forskånet for uheld, og kun ganske få deltagere måtte udgå med tekniske problemer. Knapt 50 biler deltog i det 185 km lange løb, hvoraf ca. 87 km var hastighedsprøver for Dansk Super Rally, og ca. 47 km for Dansk Super Rally Short.

De to bedst placerede i Dansk Super Rally:

1. plads:
Kenneth Madsen, Ruds Vedby og Mette Feldthaus, Horsens, Citroën C3 Rally2

2. plads:
Ib Kragh, Juelsminde og
Jeanette Kvick, Holstebro, Hyundai I20 Rally 2

De to bedst placerede i Dansk Super Rally Short:

1. plads:
Per H. Christiansen og
Jack Christiansen,
Peugeot 206 RC

2. plads:
Kurt Mejer, Horsens og
Steen Bøgelund, Vejle,
Volvo 242 Turbo

De lokale deltagere fra Horsens Automobil & Motor Klub fik flere gode placeringer med hjem.

I Dansk Super Rally Short, blev Toni Hansen og Chris Larsen fra Horsens placeret på en 2. plads i klasse DM7 efter klubkammeraterne Kurt Mejer og Steen Bøgelund, som tog klassesejren.

I Dansk Super Rally klasse DM 6, kunne 17-årige Jens Bro Fisker, der er codriver for Søren Bøgeskov fra Hadsten tage hjem med en 2. plads for deres kørsel i Søren Bøgeskovs Volvo 850 GLT.
(Arkivbillede fra 2023 – DM-ugen i Aalborg)

Horsens Automobil & Motor Klub
Presseteamet, Viggo Johansen.