Horsens Automobil & Motor Klub var arrangør af Yding Rally 2023, som blev kørt vest for Yding, med base hos Yding Grønt i Yding. Det var fjerde år i træk, at man afviklede rally med base i Yding. Løbet var begunstiget af flot vejr med høj sol. Det gode vejr havde trukket flere hundrede tilskuere til området, hvor de kunne følge de knapt 80 startende deltagere fra toppen af dansk rally.

Yding Grønt havde stillet deres store parkerings- og læsseområde til rådighed for Horsens Automobil & Motor Klub, som fik mange positive tilkendegivelser både under og efter løbet. Det blev afviklet med stor præcision af de erfarne tilstedeværende officials, som for de flestes vedkommende kom fra KDAK Sport Fyn.

Horsens Automobil & Motor Klub stod selv for den omfattende opgave at styre aktiviteterne på servicepladsen og i cateringområdet, så deltagerne både var korrekt opmarcheret inden starten på hvert heat, og kunne få stillet sulten mellem heatene.

Klasse 1, som er klassen for de hurtige 4-hjulstukne biler, blev vundet af Esben Hegelund, Hadsten med Ole Frederiksen i co-driversædet. Esben Hegelund har anskaffet en Hyundai Hi20 Coupe WRC, som tidligere har deltaget i verdensmesterskabet i rally.
Foto: Niels Peder Terpager

På den 9,2 kilometer lange rundbane, som blev kørt tre gange, kom Ib Kragh fra Juelsminde med Karsten Isaksen i højresædet af sin Hyundai N I20 Rally 2 ind på en 2. plads, mens Simon Vallentin fra Gislinge, med co-driver Peter Egholm kørte sig til en 3. plads, ligeledes i en Hyundai I20 N Rally2.

De lokale kørere, som er medlem af Horsens Automobil & Motor Klub (HAMK) kom for flere deltageres vedkommende på sejrspodiet.

Klasse 7.

1. plads: Ulrik Kenn Pedersen, HAMK/Dorthe Rosenberg, HAMK, Peugeot 207 – Foto: Niels Peder Terpager

Klasse 9.

1. plads: Søren Bøgeskov, Hadsten/Jens Fisker, HAMK, Volvo 240 Turbo – Foto: Niels Peder Terpager


3. plads: Kurt Mejer, HAMK/Steen Bøgelund, HAMK, Volvo 242 Turbo – Foto: Niels Peder Terpager


Frank Nielsen fra HAMK sluttede lige udenfor en podieplads, som nr. 4 i klasse 4 – Foto: Niels Peder Terpager

/Horsens Automobil & Motor Klub